Røveri

Der bliver færre og færre kontanter

De som til daglig håndtere kontanter skal lære at forebygge og handle rationelt hvis det skulle ske

Oplæring er delt ind i før – under og efter

Før

Ud fra kendskab med, ingen udfører røveri uden at have været på åstedet først– ligger det vigtigste kort i forhold til at kunne forebygge sig ud af røveritruslen. De ansattes daglig handlemåder kan isoleret set forebygge røveri. Der ud over er selve kontanthåndteringen selvsagt væsentlig at håndtere så det også bliver et forebyggende element, i stedet for at friste både eksterne og interne. Internt personale bliver hurtig en reel trussel ift. at «lække» eller sælge information til andre, hvis det er svagheder i sikringen – og derved gør det værdiene mere udsatte.

Under

Hvordan skal man handle rationelt under et røveri, for at undgå der udøves vold. Den rigtige brug af eventuelle sikkerhedstiltag må indøves.

Efter

To væsentlige dimensioner efter et røveri er sikring af åstedet og at tage vare på involveret personale. Sikring af spor, signalement mv. er helt afgørende for politiets mulighed for en hurtig opklaring og domfældelse. Personale der har været udsat for røveri får langt bedre mulighed for hurtig restituering når de har gennemgået forebyggende røveri kursus. Skulle de have behov for mere efterfølgende end den debriefing som arbejdsgiver kan tilbyde, informeres de om de typiske symptomer som indikerer udvidet behov for en mere professionel opfølgning.

Bliv opdateret

…få de vigtigste nyheder, lovkrav, fag-nyheder og statistikker som påvirker sikkerheden omkring os i hverdagen.

Vi deler egne og andres gode råd og tips og formidler det som giver mere tryghed for færre penge.

Send en mail

Vi deler gerne råd og erfaringer, hvis det kan hjælpe andre.

Har du behov for information eller et konkret tilbud – så sender vi det ganske uforpligtende.

Vi glæder os til at høre fra dig.