BEREDSKABSSPLAN FOR SKOLER: PERSONSKADE
Der er få minutter at gøre det rigtige i…
Vi har udarbejdet en række beredskabsplaner, der dækker over de forskellige scenarier på skoler, som I forhåbentlig aldrig kommer ud for, men som desværre kan ske.
Ved at have taget stilling på forhånd sikrer I jer et vigtigt forspring i forsøget på at mindske skaden mest muligt.
Der går typisk 10 minutter, før politi eller brandvæsen ankommer, og det er i disse 10 minutter, I skal handle så hurtigt og fornuftigt som overhovedet muligt. For at kunne dét, er det vigtigt, at I har øvet jer og tænkt de forskellige scenarier igennem.
De overordnede krav skal findes i Straffelovens § 250, “hjælpepligten” samt Undervisningsmiljølovens krav til at forebygge og håndtere ulykker. Med 120.000 årlige skadestuebesøg af elever, er kravet til, at jeres skole har vedligeholdt førstehjælpsudstyr og kompetent og trænet personel til at bruge det, rimeligt nok.
Førstehjælpsudstyret skal være tilgængeligt inden for rimelig kort tid (i praksis få minutter). Vrugt udstyr skal efterfyldes og forældet udstyr skal byttes. Hjertestarteren skal tjekkes regelmæssigt for såvel batterikapacitet som forældelsesdato for elektroder.
Jeres ansatte – evt. en ressourcegruppe – skal kunne førstehjælp inkl. hjerte- og lungeredning med brug af skolens hjertestarter.
NB. Pligten til at undervise elever i førstehjælp er ikke en del af skolernes beredskabsplan.
Såvel den enkelte elev som de pårørende og samfundet generelt har alle en forventning om, at I som skole følger de minimumskrav, der sikrer, at liv og førlighed ikke går tabt. Ingen forventer mirakler, men det forventes som minimum, at førstehjælp, som brugen af en hjertestarter, kan benyttes på en kompetent måde, indtil ambulancen ankommer.
Undervisning:
Tre timers skoleberedskab, herunder personskade (45 min.), teori og praktisk træning i de få kritiske handlinger, som redder liv – og med særligt fokus på de 10 kritiske minutter, inden ambulancen kommer. Teori og praksis tilpasses jeres skoles lokale risici samt udstyr.
NB. Førstehjælpsoplæring af lærere, som skal undervise elever i førstehjælp, er mere omfattende. Tag kontakt til os, så aftaler vi tid og sted for træningen. Dette kan evt. aftales i forbindelse med den øvrige undervisning, hvis I ønsker dette.
Bliv opdateret
Få de vigtigste nyheder, lovkrav, fag-nyheder og statistikker, som påvirker sikkerheden i hverdagen.
Vi deler gerne såvel egne som andres gode råd og tips, lige som vi formidler dét, der giver mere tryghed for færre penge.
Send en mail
Vi deler gerne ud af vores erfaringer og giver gode råd, hvis det kan hjælpe andre.
Har du behov for information eller et konkret tilbud? Send og en mail, så sender vi materiale afsted mod dig ganske uforpligtende.
Vi glæder os til at høre fra dig!